Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg her for å få nyhetsbrev om boligsalg, bygging og utviklingen av livet på Lilleby.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

10 fordeler når du kjøper bolig i nybygg

Med en splitter ny leilighet i Maskinveita, slipper du å tenke på oppussing og uforutsette utgifter. Her får du ti fordeler ved å kjøpe bolig i nybygg på Lilleby.

1. Du flytter rett inn uten å tenke på oppussing
Glem alt av oppussing, maling og ting som må fikses. Bruk tiden på å slappe av og nyte bylivet i stedet.

Hvis du kommer tidlig inn i prosessen, kan du være med å forme boligen din akkurat som du vil. Den muligheten får du med en leilighet i det nyeste byggetrinnet vårt, Maskinveita. Se de ledige leilighetene her.

Ta kjøkkenet, for eksempel. Du bestemmer hva slags skapfronter du vil ha på kjøkkenet, hva slags farge du vil ha på veggene og til og med om du vil utvide kjøkkenet. Du får jevnlige møter med kjøkkenleverandøren, og alt står ferdig når du flytter inn. 


2. Et trygt boligkjøp

Å kjøpe ny bolig gir deg en ekstra trygghet. Du får et sterkere rettsvern ved kjøp av nybygg enn når du kjøper en brukt bolig.

På nye Lilleby er det Veidekke som står ansvarlig for å levere boligen uten feil, og dette er Veidekke gode på å følge opp. De kommer for eksempel på ettårsbefaring, der de avdekker og retter opp eventuelle feil ett år etter du har flyttet inn. I tillegg får du 5 års garanti og reklamasjonsrett etter overtakelsen av boligen. Dette er for å sikre kvaliteten på det nye hjemmet ditt.


3. Fast pris og forutsigbare utgifter

På Lilleby selger vi leiligheter og rekkehus til fast pris. Disse finner du i boligvelgeren vår. Dette gjør at man slipper stressende budrunder, og at du på forhånd vet akkurat hvor mye boligen koster. Siden boligen er helt ferdig når du flytter inn, slipper du dessuten de uforutsette utgiftene som kan oppstå i en brukt bolig.

 
4. Du slipper å bruke penger på vedlikehold
Boligene på Lilleby blir bygget etter de siste byggetekniske forskriftene, noe som betyr at boligen trenger lite vedlikehold.

I følge den nyeste rapporten fra Prognosesenteret, vil du spare i gjennomsnitt 16.000 kr hvert år på driftskostnader i ny leilighet, sammenlignet med en brukt leilighet i Sør-Trøndelag. Se rapporten fra Prognosesenteret her.

 


Maskinveita er det nyeste byggetrinnet til salgs på Lilleby.

5. Bedre isolasjon – bedre for miljø og strømregning
I et nybygg som Maskinveita vil både isolasjon og ventilasjon være bedre enn i eldre boliger. I gjennomsnitt vil du spare rundt 2500 kr på oppvarming hvert år i en ny leilighet. Bedre for miljøet, og bedre for deg.


6. Lavere dokumentavgift

For mange vil dette utgjøre en ganske stor forskjell på kjøpesummen. En stor fordel ved å kjøpe nybygg er nemlig at dokumentavgiften regnes som 2,5% av tomteverdien, og ikke 2,5% av markedsverdien som ved brukt bolig. Dermed vil dokumentavgiften ved ny bolig på Lilleby være kun en tiendel av avgiften man ville ha betalt på en brukt bolig til samme pris – sånn omtrent.

 
7. Mulighet til å få mer lån
Når banken avgjør hvor stort boliglån de kan tilby, er det flere forhold som må tas i betraktning. Utgifter for fremtidig vedlikehold er et av dem. Men siden nybygg har så lave vedlikeholdskostnader, kan det hende at banken er villig til å gi deg et større boliglån enn ved kjøp av brukt bolig.

 
8. Den som venter på noe godt…
Lilleby blir leilighetene og rekkehusene lagt ut for salg rundt to år før de står ferdig. For noen kan det føles lenge å vente, spesielt når man ser hvor fint det begynner å bli her på Lilleby. Men på den andre siden kan det være en stor fordel å ha god tid til å planlegge salget av boligen man skal flytte i fra. Salgsprosessen blir mye mindre stressende når man har tid til å planlegge. Kanskje du finner måter å gjøre boligen enda mer attraktiv også?

  


Den nye visningsleiligheten i Maskinparken 1

 
9. Sniktitt på grønt byliv
En ulempe ved å kjøpe en bolig som ikke er bygget enda er at du ikke får se den ordentlig før du kjøper den. Men på Lilleby kan du allerede nå få en god følelse av hvordan det vil bli å bo i byens nye bydel. Vi holder åpne visninger på tirsdager kl. 18-19, der du kan komme og se deg rundt i både visningsrekkehuset i Konsul Lorcks Hage og en leilighet i Maskinparken 1. Du kan dessuten stikke innom Finnes Kafé og se deg rundt i grønnsakshagen til Lilleby Hagelag.


10. Den spesielle følelsen

Det er noe helt spesielt med å flytte inn i en splitter ny bolig. Å være den aller første som gjør leiligheten eller rekkehuset til et hjem. Følelsen av helt nye hvitevarer, et ubrukt baderom med varme gulv og heis til de dagene det ikke frister å gå alle trappene. På Lilleby vil du dessuten flytte inn i en helt ny bydel – en bydel i stor utvikling. Restaurant Credo og Jossa Mat og Drikke har allerede flyttet inn, og etter hvert skal også teaterhuset Avant Garden flytte til vår del av byen. Slik vokser det urbane bylivet stadig nærmere og vekker det gamle industriområdet til live.