Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Bygger miljøvennlig i massivtre

Veidekke bygger miljøvennlig på Lilleby. Det får medieoppmerksomhet.

Lørdag 21. januar var Maskinparken TRE i Adresseavisen. I artikkelen forteller prosjekt- og analysesjef Thomas Myran i Veidekke Eiendom, prosjekteringsleder Sigbjørn Faanes i Veidekke Entreprenør og prosjektleder Hege Tryggestad i Veidekke Eiendom om den nye boligblokka som skal bygges i massivtre.

Adressa skriver blant annet om byggeprosessen med massivtre:

«Massivtre er tre som er limt sammen til plater. I utgangspunktet er det dyrere å bygge med tre enn betong og stål. Men de geologiske forholdene i grunnen på tomta hvor Veidekke skal bygge den nye åtte etasjer høye blokka, gjør at det ikke blir dyrere. Når det er leire i grunnen er det en fordel at man bruker mindre betong i kjelleren, fordi ei blokk i massivtre er lettere enn i betong. Ingen farlige gasser avgis ved produksjon eller bruk av massivtre. Det er mindre støy fra byggeplassen, og mindre støv på byggeplassen. Siden massivtre leveres som ferdige plater, hvor alle nødvendige hull er tatt, er byggetiden tre måneder kortere.»

Som artikkelen også påpeker, er det ikke sikkert at en boligblokk i massivtre får deg til å kjøpe en ny leilighet på Lilleby. Det er kanskje beliggenheten som frister, med nærhet til både byen og turområder. Eller kanskje det er muligheten til å bo i et grønt område, med hele 38 mål parkarealer?

Les artikkelen i adressa her.