Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Credo flytter til Maskinhallen på Lilleby

To av Trondheims beste restauranter, Credo Restaurant og Jossa mat & drikke, flytter til Lilleby.

Den gamle Bergs Maskins verkstedhall fra 1948 går inn i en ny tid. Fra å være et produksjonssted for landbruksmaskiner, blir maskinhallen nå et sted for det beste av mat og drikke i Trondheim. I tillegg til matopplevelser fra Credo Restaurant og Jossa mat & drikke, får maskinhallen et bruseri/juiceri, vinbar, meieri, charkuterie, småskala bakeri og et testkjøkken.

Bærekraftig restaurantdrift
Landbrukstilknytningen fra Bergs Maskin lever imidlertid videre. På hjemmesiden sin skriver Credo Restaurant:

 «I forbindelse med relokaliseringen vil Credo og Jossa mat og drikke, i samarbeid med lokale produsenter, jobbe mot et moderne og ansvarlig jordbruk og en bærekraftig, fremtidsrettet modell for restaurantdrift. Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat. Credo er handlingens restaurant.»

 Les mer om tankene bak Credos drift på Lilleby på Credos hjemmesider. 

 Finnes Barnehjem får en ny kafé

Ny kafé i Finnes Barnehjem
Lørdag 18. februar skrev Adresseavisen om Credos flytting til Lilleby. Der forteller kjøkkensjef og gründer Heidi Bjerkan at også gamle Finnes Barnehjem skal få et nytt liv – kafeen Finnes Kafé. Fra før driver Terra Yoga et yogasenter i andre etasje av Finnes, og kafeen kommer i første etasje. Kafeen åpner sommeren 2017, og skal drives av Bjerkans cateringsselskap Credo Ut På Tur. Til adressa forteller hun:

 «Dette skal være et lavterskeltilbud for alt fra barn til eldre. Det blir kafé, og folk skal kunne lære om mat og dyrking. Det kan være matkurs, kompostkurs og fermenteringskurs her. Vi ønsker at det blir attraktivt, og vi vil ha stor takhøyde, sier Bjerkan.»

 Les hele artikkelen i Adresseavisen her.

 

Lilleby kommer nærmere sentrum
Det er ingen tvil om at Trondheim sentrum vokser mot Lilleby. Dette påpeker også Thomas Myran, prosjekt- og analysesjef i Veidekke Eiendom, i Adresseavisa:

«- Trondheim sentrum vokser nordover, med blant annet Nyhavna. Vi ser restauranten på E.C. Dahls Bryggeri er positivt mottatt, og det har gått bra siden åpningen. Vi gjør dette for å skape en helt ny bydel, sier Myran om å få inn restauranter i boligområdet på Lilleby. (…) Credo blir nå en sterk bidragsyter til liv i bydelen, og det gir en stor merverdi for området, sier Myran.»

Illustrasjoner fra Skibnes Arkitekter.