Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Er fremtidens boligblokk i ferd med å reises i Trondheim?

Byggingen av Maskinparken TRE er godt i gang, men i følge nettmagasinet Trondheim2030 minner verken akustikken eller lukten om en byggeplass. Konstruksjonen i massivtre gjør at det nesten er litt hjemmekoselig allerede.

Hvis du er en av de som følger med på Lilleby-webcameraet, har du sikkert fått med deg at Maskinparken TRE har skutt fart den siste tiden. Her skal det bli 47 nye leiligheter, i det som er Norges første og største helkommersielle boligprosjekt i massivtre. 

Les mer om leilighetene i Maskinparken TRE her. 

Dette vekket nylig interessen til Nettmagasinet Trondheim 2030, et magasin om byutvikling i Trondheim som gis ut av Kommunalområde byutvikling i Trondheim kommune. I sin reportasje om Maskinparken TRE har de intervjuet Ørjan Vårdal, prosjektsjef i Veidekke Eiendom, og Sigbjørn Faanes, prosjektutvikler i Veidekke Eiendom:

 Det er fortsatt mange måneder til boligblokken Maskinparken TRE er innflytningsklar, men allerede nå byr det åtte etasjer høye bygget på en lun – nesten hjemmekoselig – stemning. Verken akustikken eller lukten minner om en byggeplass. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og vegger er nemlig laget av massivtre.

(...)

– Det mest kritiske med å utvikle en boligblokk i massivtre er å sikre at kvaliteten og kostnadene blir på samme nivå som med stål og betong. Å samle folk med grundig kunnskap om massivtre, innsikt i rammebetingelsene og stor respekt for oppgaven har vært essensielt. Vi hentet inn flere spesialister som var med i Moholt 50/50-prosjektet, og det solide teamet er grunnen til at vi så langt kan kalle Maskinparken TRE en suksess, sier Faanes.

Og hvis Veidekke får bestemme, blir den ikke den eneste massivtreblokken på Lilleby.

– Så lenge kommunen kommer oss i møte, vil vi være raske med å planlegge flere bærekraftige boligblokker, fastslår Vårdal.

Les hele artikkelen i Trondheim2030 her – den anbefales!