Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Finner ro og balanse på Lilleby

Allerede før leilighetene på Lilleby er ferdigbygd, har Trondheims nyeste bydel begynt å leve. Den første innflytteren er yogasenteret Terra Yoga. En trygg oase – fritt fra hverdagens stress og mas.

– Hver gang jeg går inn denne døra, smiler jeg fra øre til øre, sier Anne Devismes. Døra tilhører det gamle Finnes Barnehjem på Lilleby. Her åpner Annes nye yogasenter, Terra Yoga, den 15. august.

Fra barnehjem til yoga i parken
Finnes Barnehjem er en ærverdig bygning med mye historie i veggene, tegnet av arkitekten Gabriel Kielland på begynnelsen av 1900-tallet. Den nye yogastudioet i 2. etasje er stort og luftig. Det er høyt under taket, og store vinduer med utsikt mot en splitter ny, grønn park.

Anne er spesielt fornøyd med parkområdene. Et yogasenter med park utenfor døra er så godt som det kan bli.
– Å gjøre yoga utendørs er fantastisk, men i Trondheim er det jo ofte litt vanskelig å planlegge etter været, ler hun.
– Men på Lilleby kan vi ta det på sparket. Hvis det er fint vær en fredag ettermiddag, kan vi ta med oss mattene ut i det grønne og nyte kveldssola.

Forandring fra kjernefysikk
Anne Devismes er oppvokst i Frankrike, og flyttet til Trondheim i 2008. I bagasjen hadde hun en noe uvanlig bakgrunn for en kommende yogainstruktør – en doktorgrad i kjernefysikk. I tillegg til å drive Terra Yoga, jobber hun frilans som redaktør av forskningsartikler.

– Da jeg trengte en forandring fra livet som forsker, ble yoga gradvis en større del av livet mitt, sier hun. Gjennom yoga begynte hun å føle seg bedre, mer til stede og sterkere. Forholdet til yoga utviklet seg over lang tid før hun bestemte seg for å starte som instruktør.
– Nå vet jeg at jeg valgte rett. Å starte Terra Yoga på Lilleby er som en puslespillbrikke som faller på plass, sier hun.

 Yoga for alle
Yogasenteret tilbyr yogatimer for både nybegynnere og viderekomne, barselyoga og meditasjon. Anne mener at alle kan praktisere yoga, og på Terra Yoga får man veiledning etter sine behov.

– Jeg ønsker å bli kjent med de som kommer på timene mine, og skape et sted med samhold og trygghet. Når du kommer til Terra Yoga skal du føle at du blir sett, sier hun. Hun legger til at ingen trenger å kunne vri foten bak hodet. Det er ikke det som er målet med yoga.

Gratis timer
Lilleby skal ikke bare være et sted der folk lever, men være en levende bydel. Tilbud og møteplasser som Terra Yoga er med på å holde liv i boligområdet. Fra mandag 15. til søndag 21. august kan du prøve alle timene på Terra Yoga helt gratis – med timer for både nysgjerrige og erfarne yogaelever. Åpningsuka avsluttes med deilig søndagsyoga i parken utenfor Finnes den 21. august kl. 10 og 16. Ta med deg matta og finn roen på Lilleby.

For mer informasjon, se terrayoga.no eller Terra Yogas facebooksider.