Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Geitmyra matkultursenter for barn flytter inn

Geitmyra har til nå drevet matkultursenter for barn i Oslo, Ringsaker og Kristiansand. Til høsten åpner det fjerde senteret – i Finnes på Lilleby!

Geitmyra matkultursenter for barn skal bidra til at så mange barn som mulig blir glad i mat som gjør dem godt. Og da er nysgjerrighet, kunnskap og matglede de beste verktøyene som fins. Det forteller Kjersti Eidem Dyrhaug fra Geitmyra i Oslo.
– Barn liker god mat, og har en umettelig nysgjerrighet for hvor den kommer fra og hvordan den lages. Her får de kjenne, lukte, smake og være med å lage maten, og virkelig dyrke kunnskap og gleden rundt mat, sier hun.


Jon Fredrik Skauge og Fannremsgården blir en av samarbeidspartnerne når Geitmyra flytter inn på Lilleby.

 
Et helt uvanlig samarbeid
Med dette som utgangspunkt lager Geitmyra undervisningstilbud i tråd med kompetansemålene i skolen, og holder skoleundervisning, kurs og arrangementer. De som jobber her har stor matfaglig kompetanse, og det overordnede målet er å skape bedre helse, bedre skole og bedre miljø. På Lilleby vil de i tillegg samarbeide tett med Credo Restaurant og Heidi Bjerkan. Det er første gang i norsk historie en så ambisiøs restaurant bruker sin kunnskap og kompetanse til å gjøre noe med matundervisningen for barn og unge.
– Vi gleder oss utrolig mye til å bli en del av det sterke fagmiljøet rundt Credo. Trondheim har fantastiske mattradisjoner, spesielt den jobben Heidi gjør med bærekraft er helt utrolig. Hver detalj er tatt hensyn til, sier Dyrhaug.
 


En skoleklasse fra Lilleby skole fikk komme på besøk og teste kjøkkenet da representanter fra Geitmyra var på Lilleby.


Hun forteller at alle Geitmyras matkultursenter har hver sin profil, som skal gjenspeile hvor de ligger. I Oslo er det dyrking i by, på Ringsaker det tradisjonelle, norske jordbruket, og i Kristiansand har de fokus på sjømat. Når Geitmyra på Lilleby inngår samarbeid med Credo og lokale gårder som Fannremsgården og Skjølberg Søndre, vil nettopp bærekraft bli et naturlig tema for det nye matkultursenteret.


Finnes ligger like ved både Maskinparken og Credo.


Et hus med historie
Geitmyra flytter inn i Finnes Barnehjem, og her er det mye historie i veggene. Bygningen er fra 1907, og var i mange år et barnehjem for gutter, oppkalt etter grosserer Hans Wingaard Finne, som i 1868 testamenterte halvparten av sin formue til opprettelsen av et barnehjem i Trondheim. Med denne historien, føles det veldig riktig at huset nå vi komme alle barn i Trondheim til gode.  
 
– Jeg vet at både vi og Credo har hele hjertet i dette. Nå gleder vil oss til å få lov til å henge med trønderbarna, sier Kjersti Eidem Dyrhaug.
 

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.