Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Gjør som Miljøagentene – rydd litt søppel hver dag

I starten av mai fikk vi et viktig spørsmål fra Miljøagentene. Hvem rydder opp avfallet rundt byggeplassene på Lilleby, spurte ungdommene oss. Super påminnelse, tenkte vi, og nå oppfordrer vi videre alle andre til å gjøre som oss og Miljøagentene - rydd litt søppel hver dag!  

– I kveld tok vi vår søppelplukketur gjennom Lilleby, det var isoporbiter over alt! Hvor kommer dette fra? All byggeaktiviteten i området, hvorfor tar de ikke ansvar og rydder opp etter seg, skrev Miljøagentene til oss. På bildet over ser du to av agentene, Aris og Emre Stafsnes Califano, i full sving for miljøet vårt – flotte forbilder for oss alle. 

Vi kunne ikke vært mer enige og setter stor pris på at de klimaengasjerte agentene holder øye med oss. Selv om vi alltid har fokus på ryddighet på byggeplass, er det vanskelig å unngå at noe blåser av gårde. Derfor har vi egne runder hvor vi plukker opp søppel rundt byggeplassen vår på Lilleby, akkurat slik Miljøagentene gjør. Og denne påminnelsen skal vi bruke til å lage enda bedre rutiner på byggeplassen vår.

Sammen kan vi utrette mye
– Det å fjerne plast og annet søppel som ligger i naturen er viktig, og det å ha egne rydderunder i nærmiljøet slik Miljøagentene gjør er et stort bidrag. Vi ønsker at både vi selv og andre følger miljøagentenes gode eksempel og oppfordrer derfor både barn, voksne og bedrifter i nærområdet til å delta, sier Solveig Sunniva Djønne Haugli, prosjektleder i Veidekke Eiendom

– Det gjør vi nå via Lillebys nettside og i de sosiale mediene våre hvor vi når ut til flere tusen mennesker. Samme budskap sender vi ut til interessentbasen vår, hvor vi også treffer svært mange, sier Haugli. 

Fem ting hver dag
Til dere som leser dette: Legg merke til den viktige jobben Miljøagentene gjør og la oss sammen starte en ny vane – plukk opp FEM ting søppel hver dag (husk hansker og vær forsiktig med hva du tar i). Vi oppfordrer også flere barn og ungdommer til å bli kjent med Miljøagentene og kanskje bli agent selv? 


Ikke bare det – vi i Lilleby og Veidekke Eiendom er så imponerte over Miljøagentenes viktige arbeid at vi gir 10 000 kr til arbeidet deres, og oppfordrer samtidig andre utbyggere i området til å gjøre det samme.  

 Kort om Miljøagentene 

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon som arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtida og at det nytter å gjøre noe. De verken støtter eller er støttet av noe spesielt politisk parti, men prøver å få alle de politiske partiene til å bli enda flinkere til å ta vare på jorda. Miljøagentene ønsker en verden hvor menneskene vet hva naturen tåler og handler og lever etter det. Du kan lese mye mer om Miljøagentene på miljoagentene.no 
 

Et lite regnestykke til slutt: Hvis alle 200 000 innbyggerne i Trondheim plukker fem ting søppel hver dag, hvor mye plukker vi sammen på ett år? 
 
365 millioner biter søppel! 

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.