Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Lilleby ble håndplukket til nasjonal undersøkelse

Vi kan med stor stolthet si at Lilleby har blitt plukket ut sammen med 8 andre boligprosjekter til å være med i en nasjonal undersøkelse om bokvalitet. Målet med undersøkelsen er at funnene skal gjøre det enklere å bygge boliger med god bokvalitet når man fortetter byer og tettsteder.

Teamet som gjennomfører undersøkelsen består av Gottlieb Paludan arkitekter, Byantropologene, forsker Eli Støa ved NTNU i samspill med kommunal- og moderniseringsdepartementet. Lilleby ble plukket ut fordi det er et boligprosjekt som ser ut til å gi beboerne god bokvalitet, samtidig som det har høy tetthet av boliger. De forteller også at det er særlig spennende på grunn av transformasjonen området har vært igjennom. Fra å være preget av industri til å bli et grønt og urbant boligområde

De har også lagt vekt på den hederlige omtalen vi fikk i statens pris for byggkvalitet:

«Utviklingen av Lilleby er blitt et forbildeprosjekt for utviklingen av nye boligområder. Prosjektet viser at man kan oppnå høy tetthet, og likevel få mange gode arkitektoniske kvaliteter, trygge uterom, variert boligsammensetning, spennende funksjoner og innovative bransjer. Her er det mye inspirasjon å hente for framtidens fortettingsprosjekter.»

Nå er det ikke nytt for oss at det er lett å trives på Lilleby, likevel er dette er utrolig spennende. Vi gleder oss til å se resultatene og rapporten som skal være klar allerede i mai 2021!

Alle de ledige leilighetene på Lilleby finner du i boligvelgeren.