Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Lilleby skole får øverste prioritet

Bystyret i Trondheim har vedtatt at Lilleby barneskole og Lilleby- Lade- og Ringve ungdomsskole får førsteprioritet når nye skoler skal bygges.

Torsdag 13. mai vedtok Trondheimspolitikerne hvilke skoler som skal bygges først i byen. Listen ble på fire skoler, og det er Lillebyområdet som får førsteprioritet. Her blir det både ny barneskole og ungdomsskole. De to andre prioriterte skolene er Granåsen ungdomsskole og Åsheim barneskole.

Slik beskriver Senterpartiets Marte Løvik vedtaket til Adresseavisen:
- Det er viktig for å oss å satse på Lilleby, som er sentrumsnært og hvor det skjer en stor utbygging. Å bygge sentrumsnært er også i tråd med klimamålene.

Nettopp klimamålene fikk stor betydning for bystyrets prioritering. Adresseavisen skriver:
«Rådmannen har i sitt saksframlegg vurdert de ulike skoleutbyggingene etter klimamål. Der kommer nettopp Lilleby gunstigst ut, mens svært mange av de andre skolene kommer dårlig ut. Rådmannen mener at skoler i områder der det er enkelt å velge miljøvennlige reiser, skal prioriteres.» 

En av fordelene med å bo på Lilleby, er nemlig hvor enkelt det er å la bilen stå. Her kan du lese mer om den bilfrie hverdagen på Lilleby.

Vi gleder oss til et grønt byliv med nye skoler på Lilleby!

Les hele saken på adressa.no (pluss-sak).