Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Mitt barndomsparadis

Hun er tilbake på området der hun vokste opp. Ingenting er som det var da hun løp rundt og lekte indianer og cowboy i et tett og koselig nabolag, men den gode Lillebyfølelsen får hun fortsatt.
- Det er så stille her, jeg hører nesten ikke det hektiske bylivet, sier Kim Småge.

Forfatteren og journalisten vokste opp på Lilleby, og når hun nå står på tomta ser hun fortsatt for seg de store grønne lekeområdene, tryggheten og friheten.

Trygt å bo
Kim Småge er en av Norges aller mest kjente krimforfattere. Hun var den første i Norge som ble omtalt som ”krimdronning”, og regnes som en av grunnleggerne innen den feministiske krimbølgen i Norge. Selv om hun i dag bor på Buran, har hun alltid hatt et bankende hjerte for Lilleby. 
- Det er noe spesielt med Lilleby. Vi som bodde her hadde et eget spesielt bånd. Det var trygghet og vennlighet.

Hun bodde i 3. etasje i den eneste murgården på området, Åsgården. Det var nok byens mest ordentlige oppgang da det gikk prestisje i å holde den i orden. 
- Damene i gården var av det ryddige slaget! Dette var ikke noe rikmannsområde, men det var system og orden. Jeg husker også de fine eplehagene. Her var alt på stell til enhver tid.

Stille og tilbaketrukket
Hun mener det fortsatt er et viktig likhetstrekk mellom Lilleby nå og da. Roen og stillheten er her fortsatt. Biltrafikken og bylivet kjører sitt eget hektiske tempo, mens Lilleby er tilbaketrukket i sin egen lille verden. 
- Det var nok derfor alle barna fra både Lade, Buran og Lademoen kom til Lilleby for å leke. Her var det store friområder vi kunne boltre oss på, både sommer og vinter. Rønningsletta var veldig populært, og det ble knyttet mange vennskapsbånd der.

Selv om Kim har et nært forhold til Lilleby og tiden som har vært der, er hun en av dem som ønsker utbyggingen velkommen. 
- Det er fint å se at det skjer utvikling på tomta og i området. Jeg synes flere fortjener å vokse opp og bo på Lilleby, og det blir spennende å se når de første byggetrinnene tar form. Hvem vet; kanskje flytter jeg tilbake hit selv også en dag?