Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Ramenoppskrift fra vår lokale ekspert

Vi har vært på besøk hos Edoramen i sine koselige lokaler på Lilleby. Her møtte vi Danny som delte noen av hemmelighetene bak sine digge ramen.

Det tok ikke lang tid før vi forsto at forkjærlighet for håndverket og lokale kvalitetsråvarer var nøkkelen. Heldige som vi er fikk vi en oppskrift fra Danny som man fint kan lage selv, og som vi med glede kan dele med dere. Får man lyst til å smake ekspertens versjon så er det kort vei til vår lokale ramen-joint. 

 

Shoyu ramen med svinechashu og Edoramen-nudler

 

Til 4 porsjoner trenger du:
400g ribbe uten svor
560g ferske nudler (kan kjøpes hos Edoramen)
1,2l hønsekraft
4 egg
Ca. ½ purreløk
360ml soyasaus
100ml mirin
16g sukker
16g ingefær
10g hvitløk

Det første vi gjør er å lage en såkalt «tare». Denne skal brukes som smakstilsetter til ramensuppen, marinaden til soya egg, og bresseringslake til ribbekjøttet.


1. Bland soyasaus, mirin, sukker, ingefær og hvitløk med 200ml vann. Kok opp og la det avkjøle seg.

2. Hell 3,5dl av laken over ribbekjøttet, og sett det i ovnen på 135 grader i ca. 3 timer.

3. Kok opp vann, og la eggene koke i 6 minutter og 30 sekunder.

4. Avkjøl eggene i iskaldt vann og ta av skallet.

5. Putt eggene i den avkjølte «taren». Gjerne i en ziplock eller brødpose, og la den ligge. (Dette kan også gjøres dagen i forveien for enda bedre smak).

6. Varm opp hønsekraften og ha den klar til senere.

7. Vask purreløken godt. Kutt den hvite delen i tynne strimler. Legg strimlene i kaldt vann og sett det til side.

 

Sammensetting av ramenbolle

Smak opp hønsekraften med bresseringslaken til ribbekjøttet, og sett på kokende vann.

Gjør klar alt av tilbehør og serveringsboller. Dette må anrettes i løpet av kort tid etter at nudlene er ferdig å koke.

Kok opp hønsesuppen og vann til nudlene. Sett en timer på 1 minutt og 30 sekunder, og ha nudlene i det kokende vannet. Rør et par ganger mens det koker, og sil av når timeren er ferdig. Legg nudlene i serveringsboller og tilsett kraften. Til slutt kan du anrette med tilbehøret, og nyte en god bolle med ramen.