Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Stålveteraner tilbake på Lilleby

Norsk Staaltaugfabrik AS er en viktig del av Lillebys industrihistorie. Derfor var det naturlig å invitere de tidligere ansatte tilbake til gamle trakter på Ståltaugens 100-årsdag.

Norsk Staaltaugfabrik AS ble grunnlagt i 1917 - altså 100 år siden i år. Ståltaugen, som fabrikken ble kalt, var Skandinavias største ståltaugfabrikk. Fabrikken eksporterte stålvaiere til over 30 land fram til 1990. På selveste 100-årsdagen kom en gjeng tidligere Ståltaug-ansatte på besøk til Lilleby for å fortelle om den gamle ståltaugfabrikken. Bydelsavisa Strinda var med for å dokumentere jubileet. Avisen skriver:

«For de fleste rundt bordet var Ståltaugen det aller første møtet med arbeidslivet på 60 og 70-tallet.
– Jeg startet her som 18-åring. Det som var så positivt var at man lærte hvordan hele produksjonen fungerte. Fra det mest elementære innen tilvirkning av ståltau til avanserte prosesser, sier Magne Nilsen.

– Et fantastisk sted å jobbe. Det var en sammensveiset gjeng og et herlig samhold mellom de som jobbet her. Ikke bare i arbeidstiden, men også utenfor med sosiale sammenkomster og bedriftsidrettslag i både håndball, fotball og skyting. Det at mange av oss fremdeles treffes jevnlig i 2017 er bevis på det, understreker Reidar Isachsen.»

Les artikkelen i Bydelsavisa Strinda her.

 De tidligere ansatte synes forståelig nok at det var trist da Ståltaugen måtte stenge i 1990. Men som Ellinor Rønning Gaustad sier i artikkelen – det er bra at Lilleby igjen blir et område med liv og mennesker. Nå skal vi lage nye minner på nye Lilleby. Samtidig skal vi ta vare på industrihistorien i den videre utviklingen av området, og sørge for at de gamle minnene lever videre.

Les mer om Lillebys historie