Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

VG gir terningkast 6 til Credo: «Verdensklasse i Trondheim»

VGs restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen har vært på Lilleby for å anmelde Credo Restaurant. Resultatet er intet mindre enn terningkast 6! 

Anmelderen starter med lokalene, og er tydelig imponert:

Så la meg begynne med lokalene. Jeg tror knapt jeg har sett flottere eller mer funksjonelle restaurantlokaler i Norge. Dette er det internasjonal klasse over. På en plattform i den rommelige og høyloftede hallen begynner man kvelden i «matbar», med småretter og aperitiff, før man går ned via den store, flotte drinkbaren og inn i selve spisesalen, som er en drøm av avstand og ro og allikevel med uformell intimitet og enkelhet. 

Credo Restaurant

 Se bildene fra Credos lokaler i gamle Bergs Maskin her.

Men når man først får terningkast 6, må også selve maten være av ypperste klasse. Det er ingen tvil om at Heidi Bjerkan og teamet hennes leverer varene på Credo Restaurant:

Forankringen i det norske og lokalt trønderske var måltidets bærebjelke, og en luftig potetlompe med svinenakke og melkeprodukter tok begrepet lompe til et helt nytt nivå, laget som den var på gammelpotet, fermentert og fersk mandelpotet. Dertil husets eget, søtlige øl. Via rakfisk fra Hatlingdal, akkompagnert av fermentert rødbete og sjy av fermentert brød, kom vi videre til fjordtorsken med en saus på fermenterte torskebein, persille og dill. Vintertorsk del 2 bestod av røkt torskerogn med fermentert nepe, der en saus på fløte og dillolje elegant utlignet rognens lett bitre smak. Et voldsomt statement av konsentrert fiskesmak, trivelig og rikt.

Les hele anmeldelsen på godt.no her.