Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til oversikt

Smelteverket 1

Et nytt hjem med hint av historie

41 nye leiligheter på 33 til 89 kvm.

Helt innerst på Nye Lilleby, skjermet og omringet av grønne parker, kommer Smelteverket 1. TAG arkitekter har jobbet godt for å skape et bredt utvalg av smarte hjem med varierte planløsninger, på alt fra 33 til 89 kvm. Skal du kjøpe din aller første leilighet, eller oppgradere til et ekstra rom, har du mye å velge i.

Smelteverket 1 er det første bygget oppkalt etter Lilleby Smelteverk som ble grunnlagt i 1927, og som blant annet gjorde oppdrag for NASA. Se de ledige leilighetene i Smelteverket 1.

Bilde

Rolig soveromssone eller ekstra dagligstue?

Det aller viktigste for arkitektene er selvfølgelig å skape gode hjem, hvor folk trives og kan finne seg til rette. Derfor har arkitektene jobbet med plan- løsningene og romfordelingen i to ulike retninger. I en av de er soverommene plassert sammen, slik at leiligheten får en stille og rolig soveroms-sone.


I den andre er soverommene spredt, slik at det ene ligger i sammenheng med stuen. På den måten får man litt mer privatliv, og det ekstra rommet fungerer bedre dersom du vil bruke det som oppholdsrom eller kontor. Lar du døren stå åpen slipper du også mer lys inn i stuen.

Bilde

Svale soverom i et lunt hjem

Når du tusler rundt på den hvitpigmenterte eikeparketten, er treverket lunt og behagelig – selv mot bare ben.

Vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken, og bad sørger for jevn temperatur. Det er energieffektivt, og anbefalt av Norges Astma­ og Allergiforbund fordi det bidrar til et bedre inneklima. Samtidig holdes soverommet kjølig og det er enkelt å sovne, når du kryper under dyna.

Bilde

Arkitektur: Enkel form med bevegelse og balanse

Med utgangspunkt i en enkel grunnform skaper arkitektene i TAG både bevegelse og balanse. Slik fylles Smelteverket 1 med lyse og varierte leiligheter som spiller på lag med landskapet og nærmiljøet på Lilleby.  

«For å slippe det naturlige lyset inn har vi åpnet huset med terrasser mot vest, og store vindusflater mot øst. Vi har sørget for at flesteparten av leilighetene er orientert mot sør med romslige balkonger, og to av hjørneleilighetene i andre etasje får takterrasse over trappehuset. I tillegg er deler av den øverste etasjen åpnet opp for å gi toppleilighetene egne takterrasser med utsikt mot de grønne parkene i nabolaget.»
– Aroa Alvarez Reina, seniorarkitekt.

Bilde

Et viktig stykke historie

Nidaros Teglverk ble i 1899 grunnlagt på Lilleby av boktrykker E. Ch. Ellewsen. I tre tiår ble det brent store mengder murstein i teglverket, og det var arbeidsplassen for mange. I 1925 ble teglverket kjøpt av Harald Pedersen, professor i metallurgi ved NTH. Pedersen etablerte et forsøkslaboratorium hvor han eksperimenterte med smelting av jernmalm, og utviklet en kjemisk prosess som ga ferrosilisium som biprodukt.

I 1927 gikk Pedersen i gang med industriell produksjon av ferrosilisium, og Lilleby Smelteverk ble grunnlagt samme år. Smelteverket var kjent for å lage verdens reneste ferrosilisium, og gjorde oppdrag for NASA. I 2002 ble Lilleby Smelteverk nedlagt, og produksjonen ble flyttet til Mo i Rana. Nå har det gitt navn til Smelteverket 1.

Bilde

Grønt boliglån fra DNB

Utviklingen av Lilleby, fra gammelt industriområde til et bilfritt nabolag med energieffektive nybygg, er en del av den grønne bytransformasjonen. Når du kjøper bolig på Lilleby, kan DNB derfor tilby Grønt boliglån.

Du får:
•   Rask avklaring på finansiering, slik at du får akkurat den leiligheten du ønsker
•   En spesialisert nybyggrådgiver som finner løsningen som passer for deg
•   Gyldig finansieringsbevis fram til ferdigstillelse, så du slipper å søke igjen ved overtagelse


Når lånet utbetales får du bankens beste rente, også på mellomfinansiering og forskudd. Skal du selge dagens bolig, ordner DNB Eiendom gratis verdivurdering.

Ta kontakt med meglerne våre for mer informasjon.

Bilde

Med det grønne bylivet like utenfor

Lilleby er friheten til å gjøre det du vil, når du vil. Møte venner på Edoramen eller invitere til grillfest i Dakotaparken. Sykle en spontantur i byen eller nyte søndagen langs Ladestien. Eller ta en tur innom dine nye naboer – topprestaurantene Credo Restaurant og Jossa Mat & Drikke.

Utbyggingen på Lilleby er en naturlig utvidelse av sentrum. Her bor du sentralt i byen med gangavstand til alt et byliv inneholder – shopping, restauranter, trening, skole, barnehage, turområder, bussholdeplasser og andre viktige fasiliteter.

Bilde

Miljøsertifisert av BREEAM-NOR

De nye boligene i Smelteverket 1 blir miljøsertifisert av BREEAM-NOR. Det betyr at du får både bedre innemiljø og lavere energiforbruk!

For å bli miljøsertifisert av BREEAM-NOR måler og dokumenterer vi alle sider av miljøarbeidet. Det betyr alt fra biologisk mangfold og inneklima, til CO2-utslipp og avfallshåndtering. På den måten sikrer vi god design og bærekraftige valg igjennom hele byggeprosjektet. En lærerik og grundig prosess som hjelper oss, og deg, på veien til et enda grønnere byliv. 

Bilde

Bilfritt byliv – enkelt på Lilleby

Er du en av mange som ønsker å bruke mindre bil i hverdagen, havner Lilleby høyt på lista over gode plasser å bo. Kanskje du ikke engang trenger å eie din egen bil? Her får du tips til hvordan Lilleby gjør det enklere å komme seg rundt uten bil.

Sykle, sparke eller gå
Dette er en av de store fordelene ved å bo så sentrumsnært som Lilleby. Det tar kun fem sykleminutter til Solsiden, ti til Torvet og åtte til Korsvika og Ladestien. Med sparkesykkel går det nesten like raskt. Og her bor du nært både dagligvarebutikker og store kjøpesenter.

Bysykkel
Ved Dakota finner du Lillebys egen Bysykkel-stasjon. Bysykkel er en enkel måte å komme seg rundt i Trondheim, ideell for korte turer. Du kjøper et abonnement (dag, måned eller sesong) og laster ned Bysykkel-appen. Du kan sykle så mye du vil, inntil 60 minutter av gangen. Når du er ferdig, parkerer du sykkelen i en av over 60 stasjoner rundt omkring i Trondheim.

Ta bussen
En av de nye metrobusslinjene, M2, stopper faktisk rett ved Lilleby. Holdeplassen heter Ladeveien, og herfra kan du ta buss til knutepunktet på Strindheim den ene veien, og via Sentrum mot Kattem og Heimdal den andre veien.

Trondheim Bilkollektiv
Trondheim Bilkollektiv er et godt alternativ for deg som ikke trenger bil hver dag. Med en årskontingent på 1400 kr i året (dekker 3 sjåfører) kan du velge mellom mange små og store person og varebiler, tilgjengelig på henteplasser i og omkring Trondheim.