Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til oversikt

Ståltaugen 3

Nye leiligheter i klassisk bybolig

47 nye leiligheter fra 38 til 100 kvm.

Det tredje huset i Ståltaugen-familien er en klassisk bybolig med slektskap til tidlig funksjonalisme. Med et skarpt øye for detaljer har Anne Cathrine Tambs, hos Voll Arkitekter, sørget for at Ståltaugen 3 rommer leiligheter som passer de fleste. Se de ledige leilighetene i boligvelgeren.

Bilde

Lyse og lune leiligheter

Store vindusflater slipper dagslyset inn, og er det varmt i været kan du trekke ut på din egen balkong eller terrasse. Ved å jobbe godt og nøye med planløsningene har arkitekten sørget for trivelige og praktiske leiligheter, hvor du kan utnytte hele arealet. På den måten blir boligene både attraktive og økonomiske. 

Vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken, og bad sørger for jevn temperatur. Det er energieffektivt, og anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund fordi det bidrar til et bedre inneklima.

Samtidig holdes soverommet kjølig, så det blir enkelt å sovne når tiden er inne for å krype under dyna.

Bilde

Miljøsertifisert av BREEAM-NOR

De nye boligene i Ståltaugen 3 blir miljøsertifisert av BREEAM-NOR. Det betyr at du får både bedre innemiljø og lavere energiforbruk!

For å bli miljøsertifisert av BREEAM-NOR måler og dokumenterer vi alle sider av miljøarbeidet. Det betyr alt fra biologisk mangfold og inneklima, til CO2-utslipp og avfallshåndtering. På den måten sikrer vi god design og bærekraftige valg igjennom hele byggeprosjektet. En lærerik og grundig prosess som hjelper oss, og deg, på veien til et enda grønnere byliv. 

Bilde

Arkitektur: Noe nytt – og noe velkjent

På Lilleby finner du utstrakt bruk av ulike farger og materialer som tre, mur, og metall. De samme materialene finner du igjen i Ståltaugen 3, som blir en naturlig del av nabolaget på Lilleby.

For å tilføre variasjon har også Ståltaugen 3 fått en mer avrundet form og utearealene er en miks av inntrukkede verandaer, takterrasser og balkonger. Slik blir Ståltaugen 3 en naturlig videreføring av forgjengerne, samtidig som huset tilfører nabolaget noe nytt og eget.

Som firma legger vi stor vekt på de fine overgangene mellom materialer og elementer i fasaden. For å sitere den tyske arkitekten Mies van der Rohe: «Gud er i detaljene» – Anne Cathrine Tambs, Voll Arkitekter.

Bilde

Med det grønne bylivet like utenfor

Lilleby er friheten til å gjøre det du vil, når du vil. Møte venner på Edoramen eller invitere til grillfest i Dakotaparken. Sykle en spontantur i byen eller nyte søndagen langs Ladestien. Eller ta en tur innom dine nye naboer – topprestaurantene Credo Restaurant og Jossa Mat & Drikke.

Utbyggingen på Lilleby er en naturlig utvidelse av sentrum. Her bor du sentralt i byen med gangavstand til alt et byliv inneholder – shopping, restauranter, trening, skole, barnehage, turområder, bussholdeplasser og andre viktige fasiliteter.

Bilde

Et viktig stykke historie

Historien om Lilleby er en stolt industrihistorie. I 1917 ble Norsk Ståltaugfabrikk grunnlagt på Rønningsletta, og ble Norges første rene produsent av stålvaiere. Sammen med søsterselskapene Norsk Manillaindustri og Norsk Staaltrekkeri ble «Ståltaugen» Skandinavias største ståltaufabrikk, og eksporterte stålvaiere til over 30 land. Nå har fabrikken gitt navn til Ståltaugen 3.

I dag står én vegg fra det opprinnelige verkstedet igjen, og snart vil denne veggen bli en del av et nytt møtested på Lilleby. 

Bilde

Grønt boliglån fra DNB

Utviklingen av Lilleby, fra gammelt industriområde til et bilfritt nabolag med energieffektive nybygg, er en del av den grønne bytransformasjonen. Når du kjøper bolig på Lilleby, kan DNB derfor tilby Grønt boliglån.

Du får:
•   Rask avklaring på finansiering, slik at du får akkurat den leiligheten du ønsker
•   En spesialisert nybyggrådgiver som finner løsningen som passer for deg
•   Gyldig finansieringsbevis fram til ferdigstillelse, så du slipper å søke igjen ved overtagelse


Når lånet utbetales får du bankens beste rente, også på mellomfinansiering og forskudd. Skal du selge dagens bolig, ordner DNB Eiendom gratis verdivurdering.

Ta kontakt med meglerne våre for mer informasjon.

Bilde

Bilfritt byliv – enkelt på Lilleby

Er du en av mange som ønsker å bruke mindre bil i hverdagen, havner Lilleby høyt på lista over gode plasser å bo. Kanskje du ikke engang trenger å eie din egen bil? Her får du tips til hvordan Lilleby gjør det enklere å komme seg rundt uten bil.

Sykle, sparke eller gå
Dette er en av de store fordelene ved å bo så sentrumsnært som Lilleby. Det tar kun fem sykleminutter til Solsiden, ti til Torvet og åtte til Korsvika og Ladestien. Med sparkesykkel går det nesten like raskt. Og her bor du nært både dagligvarebutikker og store kjøpesenter.

Bysykkel
Ved Dakota finner du Lillebys egen Bysykkel-stasjon. Bysykkel er en enkel måte å komme seg rundt i Trondheim, ideell for korte turer. Du kjøper et abonnement (dag, måned eller sesong) og laster ned Bysykkel-appen. Du kan sykle så mye du vil, inntil 60 minutter av gangen. Når du er ferdig, parkerer du sykkelen i en av over 60 stasjoner rundt omkring i Trondheim.

Ta bussen
En av de nye metrobusslinjene, M2, stopper faktisk rett ved Lilleby. Holdeplassen heter Ladeveien, og herfra kan du ta buss til knutepunktet på Strindheim den ene veien, og via Sentrum mot Kattem og Heimdal den andre veien.

Trondheim Bilkollektiv
Trondheim Bilkollektiv er et godt alternativ for deg som ikke trenger bil hver dag. Med en årskontingent på 1400 kr i året (dekker 3 sjåfører) kan du velge mellom mange små og store person og varebiler, tilgjengelig på henteplasser i og omkring Trondheim.