Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til Om Lilleby

Lilleby fylles med liv

Fra ambisiøst prosjekt til blomstrende bydel – nå summer livet på Lilleby som aldri før! Det er lenge siden vi begynte planleggingen av Nye Lilleby, og det er en sann glede å se nabolaget bli til med nye lillebyere, parker, restauranter og dyr.

Nå er vi over halvveis i byggingen, og mange har flyttet inn i sine nye hjem. Sommeren 2021 ble Verkstedgården 1 og Gartner Lunds Hage 1 klare for innflytting, og nå er det Verkstedgården 2 som står for tur.


Foto: Monica Andreassen

På bildet ser du en av de grønne parkene på Lilleby, omkranset av Maskinparken 1, 2 og TRE, og rekkehusene i Konsul Lorcks Hage.

Vi er svært takknemlige for at Nye Lilleby har blitt så godt mottatt. Samtidig er vi stolte av å kunne si at på Lilleby er det godt å bo, og godt å leve.

Våren 2021 ble vi håndplukket til en nasjonal undersøkelse i regi av Gottlieb Pauland Architects, Byantropologene og NTNU ved Eli Støa på, oppdrag av kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Da resultatet kom samme sommer fikk vi bekreftet at dette er et nabolag hvor folk trives i grønne og bynære omgivelser. Les mer om undersøkelsen.

I 2020 ble Lilleby tildelt hederspris fra Statens pris for byggkvalitet. Her er et utdrag fra de mange lovordene juryen hadde på hjertet:

«På et sentrumsnært, tidligere industriareal er det skapt et nytt, grønt boligområde som er generasjonsuavhengig og som gir et levende og attraktivt byliv. Med sin variasjon i boligtyper og størrelser, bundet sammen med et frodig og aktiviserende uteområde, er prosjektet et forbilde for en god bolig gjennom hele livet.»

Les mer om prisen og resten av juryens begrunnelse hos Statens pris for byggkvalitet.


Foto: Kristian Wågø

Maskinparken er ett av knutepunktene på Lilleby. Her arrangeres alt fra pop-up konserter, til Lillebyfestivalen og utetreninger. Rundt finner du blant annet Maskinparken 2, Maskinveita, restaurantene Credo og Jossa, og Finnes med Edoramen og Geitmyra. 

Heldigvis er det fremdeles mye å glede seg til. Meld deg opp på nyhetsbrev, og følg med når det kommer nye muligheter på Lilleby!


Foto: Monica Andreassen